Om Wellrun

Wellrun är till för aktiva hundar med ägare och grundades i mitten av 2018 av mig, Fanny Wendelström i Jönköping. Mitt mål med Wellrun är att sprida engagemang och glädje för hundträning till såväl nybörjare som erfarna inom området.

Jag har i flera års tid instruerat genom kurs och privatträning i framför allt agility och har själv tränat och tävlat i sporten sedan 14 års ålder. Under åren har jag tävlat på flera SM, deltagit på landslagsuttagning och mina hundar har tilldelats agilitychampionat både i Sverige och utomlands. Nu har jag stora förhoppningar om min yngsta hund Casey som är en spansk vattenhund. Efter skadefylld start på karriären hoppas vi nu ha många spännande år framför oss.

Till vardags arbetar jag som legitimerad fysioterapeut efter tre års studier i Linköping. Jag tycker det är spännande med hur kroppen fungerar och tycker det är kul att motivera till hälsa och välmående. Nyligen har jag skiftat fokus i karriären från människor till djur. Sedan årsskiftet 2019 arbetar jag på Evidensia, Jönköping/Växjö, vilket dessutom gör att jag kan få in min hundhobby i jobbet. Ett drömjobb som jag länge haft sikte mot.

Wellrun samarbetar med Dogmind.

Om Dogmind

Jag som driver Dogmind heter Cili Blomgren. Efter flera år av att ha hållit kurser för både hundklubbar och privata aktörer startade jag mitt egna företag 2017 i Stockholm. Hösten 2018 flyttade jag och företaget söderut och utgår nu istället från Jönköping.

Genom åren har jag utbildat mig via Svenska brukshundklubben och håller kurser och privatträning inom valp- och vardagslydnad, rallylydnad samt agility. Med mina egna hundar har jag tävlat både tävlingslydnad, rallylydnad och agility där agilityn har haft vårt främsta fokus. Vi har medaljer från ungdoms-SM och agility-SM i lag samt deltagit i landslaget på World Agility Open 2015. 

Jag är även legitimerad psykolog och arbetar till vardags på en vårdcentral i Jönköping. I samarbete med Afobia i Stockholm behandlar jag också människor med hundfobi. Det är ett arbete som känns extra roligt då jag tillsammans med mina egna hundar kan hjälpa människor till en enklare vardag. När jag instruerar hundträning gör jag mitt bästa för att använda min kunskap om både människors och djurs beteenden för att ge ett helhetsbemötande till varje deltagare.